Echte BBQ is iets bijzonders!


De oorspronkelijke bewoners van het Caribisch gebied wisten al heel goed hoe ze vlees konden bereiden. Zij groeven een kuil, legden het vlees vervolgens op een bed van houtskool en dekten alles af met bladeren en grond. Dit lieten ze tot de volgende dag garen en noemden het barbacoa waarvan het woord barbecue (BBQ) is afgeleid.


Dan maken we een sprong in tijd naar de bakermat van de BBQ zoals wij die nu kennen en belanden in Louisiana, Georgia and the Carolina’s... down South in America zogezegd. Daar is de BBQ geworden tot wat het vandaag de dag is en heeft  zelfs een culinaire status. Werkelijk waar! BBQ is serious business, er worden zelfs wedstrijden gehouden waar professionele teams aan meedoen die daar grote prijzen winnen.

Het is echt een vak apart: Het samenstellen van de kruidenmelanges het selecteren van het juiste vlees, èn last but not least: Het garen daarvan. Dit gebeurd onder het toeziend oog van de Pit Master (een soort chefkok) in houtgestookte ovens op de enige echte manier, namelijk: Low en slow. Low: Op een lage temperatuur want anders verbrandt het vlees. Slow: Voor een hele lange tijd gegaard in speciale houtgestookte ovens. 

Alleen op deze manier krijgt het vlees  die heerlijke BBQ smaak.Kom naar Good Times BBQ  voor de echte Barbecue…

elke dag vers, elke keer goed!There is always time for Good Times...

even uitleggen